Vliegen boven stad verboden Terug

11 Jan, 2017

Alexander Klöpping heeft onlangs een boete van 300 euro gekregen omdat hij met zijn drone boven Amsterdam heeft gevlogen. Na zijn vlucht boven onder andere De Dam en het Centraal Station landde hij zijn drone weer bij hem thuis. De politie wist de drone te volgen en stond direct aan de deur.

Vliegen

Alexander Klöpping vertelde in zijn podcast dat hij met zijn drone was opgestegen vanaf zijn dakterras in Amsterdam. Vanaf daar vloog hij met de drone boven De Dam en het Centraal Station. "Het was prachtig om een beetje boven de stad te vliegen terwijl de zon mooi onderging", vertelt Klöping.

Boete

Klöpping liet zijn drone weer landen op zijn dakterras toen plotseling de bel ging. De politie had de drone gevolgd en die leidde naar het huis van Klöpping. De agenten identificeerden het toestel, waarna Klöpping mee moest naar het bureau. Ook moest hij een aantal dagen later bij de Luchtvaartpolitie op Schiphol een verklaring afleggen. Uiteindelijk kreeg hij een boete van 300 euro.

Spijt

Spijt had Klöpping niet. "Het voelt een beetje hetzelfde als een boete voor door rood rijden. Je weet dat het niet mag, maar je doet het toch."

Drone

Alexander Klöpping houdt er van om met zijn drone te vliegen. Met zijn DJI Phantom 4 drone maakte hij vorig jaar dan ook een prachtige opname in Italië. De oprichter van Blendle was in 2015 te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over drones.

(meer drone-nieuws: kijk op www.drones.nl)

KLANT OF AANBIEDER WORDEN?


Zowel klanten als aanbieders van beeldmateriaal kunnen een account aanmaken (rechtsbovenin de website). Aanbieders gaan daarna naar 'aanbieders' in het hoofdmenu. Klanten kunnen gebruik maken van kortingen en krijgen support.